From Threshold with Love

Operation Redde Glimr, del tre

... RUN AWAY!

Heltene vender tilbake til labyrinten, bevæpnet med det de nå tror er et slags kart. De følger pilene som var tegnet på veggen i bassengrommet, men finner dessverre ingen utvei. I stedet oppdager heltene en monstrøs konstruksjon plassert på en pidestall i et av de utallige, firkantede, hvite rommene. Konstruksjonen er satt sammen av en rekke menneskeknokler surret sammen med kobbertråder. Tingen har blitt utstyrt med fire armer, og hver arm knuger et kortsverd smitt i bronse.

Når det blir klart at tingen ikke lever eller har tenkt å angripe, velger Tüsse å skyte på golemen, hvilket vekker dets vrede. Golemen styrter gjennom rommet for å hevne seg mot den som vekken den, og før det stilner har Tüsse, Brutus, og Timotei Putin måttet bøte med livet.

De gjenlevende undersøker pidestallen og finner et gjenglemt diadem med ni opaler av høy verdi. De oppdager også et en hemmelig dør som leder tilbake til kjente rom i labyrinten.

Lei av død og fare, og tilsynelatende lei av å tenke, henfaller heltene til å utforske resten av labyrinten ved å slå mynt og kron om retning. De finner merkelig raskt frem til et uvanlig stort rom med en trapp som leder opp til en vegg, en spak som stikker opp av jorden, og en dør markert med en stor X.

Heltene bestemmer seg for at spaken antagelig åpner veggen bak trappen, og siden de kan høre lyden av metall mot metall, omtrent som en smed i arbeide, så tror de at det er en tålelig stor stamme gnoller på andre siden. Litt ettertanke leder de til å konkludere at det har allerede vært nok død i denne søken etter å redde en vilt fremmed dverg og ingredienser til øl. De tar med seg sine falne venner, begraver de i små stengraver, og reiser tilbake til Portal.

I løpet av dagene de har brukt under fjellet, har griffinene spist noen av hestene deres, men nok hester klarte å rømme til at heltene kommer seg helskinnet hjem.

Vel tilbake i landsbyen tar heltene kontakt med Ivanovic og får vite at sverdet de fant er Krakenbane, pilene er varulv-drepere, og staven heter Baalox og er en ild-element stav og atpåtil et tålelig potent slagvåpen.

Comments

harnengh harnengh

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.